tiistai 10. syyskuuta 2024

Linkkejä aiheeseen Raamattu ja homoseksuaalisuus

Läntisessä kulttuuripiirissä keskustellaan nykyisin paljon seksuaalivähemmistöistä - myös kristinuskon parissa. Tässä jokunen video tästä aika vaikeastakin aiheesta:

Kirkkaus, voima ja ristin heikkous

Puhe Jyväskylän vapaasrk:lla ti 10.9.2024

Kolossalaiskirje 1:11

Paavali mainitsee tekstissä sanat kirkkaus ja voima. Kreikan sana doxa tarkoittaa kirkkautta, loistetta tai säteilyä. Sen taustalla on heprean sana kavod, joka voidaan kääntää kunnia, ja joka tulee raskasta tarkoittavasta juuresta.

Jumalan kunnia on painavaa. Hän on tuonpuoleinen majesteetti. Hänen sanoissaan on ehdotonta arvovaltaa. Jumala on täydellinen rakkaus, mutta hän herättää meissä samalla pyhää pelkoa ja syvää kunnioitusta.

Kreikan sana dynamis tarkoittaa voimaa, kykyä, voimatekoa, ihmettä, tai yliluonnollista voimaa. Paavali kirjoittaa Roomalaiskirjeen luvun 1 jakeessa 16: Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima ja se tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat, ensin juutalaisille, sitten myös kreikkalaisille.

maanantai 2. syyskuuta 2024

Mietteitä somesta

Noin 14 vuotta sitten tein ensimmäisen (ja tähän mennessä ainoan) profiilini facebookiin. Tarkoitukseni oli aluksi pitää yhteyttä sukulaisiin ja ystäviin. On tapahtunut paljon sen jälkeen - myös sosiaalisessa mediassa olemiseni suhteen.