tiistai 28. huhtikuuta 2020

Kristuksen taivaaseenastuminen ja paluu

Suomen Viikkolehti 28.04 2020

”Hän, joka todistaa tämän, sanoo: ’Tämä on tosi, minä tulen pian.’ Amen. Tule, Herra Jeesus!” (Ilm. 22:20)

Kristuksen alennuksen tila vaihtui korotuksen tilaan ylösnousemuksessa ja taivaaseenastumisessa. Se oli matka ristillä tapahtuneesta häväistyksestä suurimpaan kunniaan.

Jeesuksen taivaaseenastuminen tapahtui 40 päivää hänen ylösnousemuksensa jälkeen.

Salatusti, mutta hyvin todellisesti

Taivas on todellinen, vaikka emme voi paikallistaa sitä samoin kuin vaikkapa Lontoota tai Saturnusta. Taivaaseenastuminen ei ole avaruusmatka maan ilmakehän ulkopuolelle. Taivaaseenastuminen kertoo toisesta todellisuudesta, tuonpuoleisesta, näkymättömästä maailmasta. Kyse oli tunnusteosta.

Kristus istuu tälläkin hetkellä Isän oikealla puolella ja hallitsee jumalallisella auktoriteetilla salatulla, mutta hyvin todellisella tavalla. Hän hallitsee jo sanansa ja Pyhän Henkensä kautta seurakuntaa. Hän on vielä tuleva hallitsemaan julkisesti koko luomakuntaa.

Ainoastaan viivytystaistelua

Oikealla puolella istuminen tulee antiikin ajan käytännöstä. Henkilö, joka oli aivan erityisellä tavalla etuoikeutettu, saattoi istua hallitsijan valtaistuimen oikealla puolella. Tämä kuvasi kunnia-asemaa ja oikeutta osallistua valtakunnan hallitsemiseen. Kristuksella on kaikki valta taivaassa ja maanpäällä — itsensä Jumalan arvovalta.

Kristus on lyönyt ratkaisevasti ja lopullisesti turmiovallat, synnin, kuoleman ja Pahan. Silti tiedämme ja näemme sen, että pimeys tekee vielä vastarintaa. Kyse on kuitenkin ainoastaan viivytystaistelusta, jonka lopputulos on jo selvä. Kristuksen omina meidän ei tarvitse pelätä mitään voimia. Olemme osallisia Jeesuksen voitosta.

Tahdomme olla valmiina

Maailmanhistoriaan sisältyy paljon pettymyksiä katteettomiin lupauksiin paremmasta tulevaisuudesta, mutta Jumala ei anna katteettomia lupauksia.

Ihmiskunnan historia, johon liittyy sotia, riistoa, sortoa ja muuta epäoikeudenmukaisuutta, tulee kerran päättymään. Jeesus Kristus toteuttaa viimein oikeuden tuomitessaan koko ihmiskunnan.

Meille kristityille Kristuksen paluu on riemullinen asia. Toivomme toteutuu. Odotuksemme täyttyy. Pääsemme viimein kotiin. Se on oleva suuri päivä.

Tämä antaa meille toivoa jo tähän hetkeen, kun odotamme Herramme paluuta. Emme tiedä hetkeä, jolloin Kristus saapuu. Siksi tahdomme olla valmiina muistaen Jeesuksen sanan: ”Valvokaa.”

Maailmanlaajuinen seurakunta odottaa


Paavali kuvaa opetuksellaan tempaamisesta miten Kristuksen saapuessa otamme häntä vastaan yhdessä poisnukkuneiden kanssa. Opetuksen taustalla on antiikin keisarien vastaanottaminen kaupungeissa esimerkiksi sotilaallisen voiton tai valtaan nousemisen jälkeen. Kun keisari saapui, koko kaupunki meni häntä vastaan.

Me odotamme yhdessä koko maailmanlaajuisen seurakunnan kanssa sitä, että Kristus palaa takaisin ja saamme ottaa hänet vastaan. Siksi rukoilemme yhdessä kaikkien kristittyjen kanssa Ilmestyskirjan kirjoittajan tavoin: Tule, Herra Jeesus!

Juha Mikkonen


Kirjoittaja on Suomen Vapaakirkon pastori.

”Valvokaa siis, sillä te ette tiedä päivää ettekä hetkeä.” (Matt. 25:13)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti