tiistai 29. lokakuuta 2019

Juhan kuulumisia

Hei!

Ajattelin kertoilla hieman kuulumisia - sitä miten minulla menee.

Olen tällä hetkellä sairauslomalla. Työsuhteeni Viitasaaren vapaaseurakunnalla päättyy vuoden 2019 lopussa. Asuin Viitasaarella tasan 4 vuotta. Nämä vuodet ovat olleet haastavia, mutta samalla kasvattavia. En kadu tänne tuloani.

Päätös työsuhteen lopettamisesta ei ollut ihan helppo, mutta koen että se oli kuitenkin oikea päätös. Oma henkinen hyvinvointi on tärkeää priorisoida työelämän edelle. Se on lopulta  kaikkien etu. Siunaan tulevaa työntekijää Viitasaaren vapaaseurakunnalla kuka hän sitten onkaan. Olkoon Kristuksen armo hänen tukenaan.

Muutan tällä viikolla Keuruulle. Pyrin lähitulevaisuudessa helluntaiherätyksen IK-opistoon jatkamaan teologian opintojani. (IK tulee sanoista Iso Kirja. Tällä viitataan Raamattuun.) Hieman jo suunnittelen päättötyötäni. Se liittyy systemaattiseen teologiaan, tarkemmin sanottuna bibliologiaan - oppiin Raamatusta.

Kuulun edelleen Suomen Vapaakirkkoon enkä suunnittele vaihtavani kirkkokuntaa. Suomen Vapaakirkossa ja sen paikallisseurakunnissa on, Viitasaaren vapaaseurakunta mukaan lukien, paljon hyvää ja kaunista. Samalla tarvitsemme kasvaa - tämä koskee myös itseäni.

Tulevaisuus näyttää millä paikkakunnalla ja missä roolissa tulen toimimaan. Syvin kutsumukseni ja identiteettini ei ole olla pastori. Olen ennenkaikkea ihminen, Jumalan kuvaksi luotu, langennut, mutta Kristuksen lunastama. Jumala johdattakoon tulevaisuuden niin kuin hän on johdattanut tähänkin asti.

Tahdon kiittää näistä vuosista, jotka olen saanut elää täällä, kaikkia kaupungin ihmisiä ja erityisesti työnantajaani Viitasaaren vapaaseurakuntaa. Tulen yhä vierailemaan tällä paikkakunnalla ja myös vapiksella (tuttavallinen ilmaus, jolla tarkoitetaan vapaaseurakuntaa tai Vapaakirkkoa).

Toivon sydämestäni viitasaarelaisille kaikkea hyvää! Samoin Sinulle lukijani!

Ystävällisin terveisin,
Juha Mikkonen

2 kommenttia: