torstai 22. syyskuuta 2022

Haaste vaikuttaa ja Kristuksessa lepääminen

Suomen Viikkolehti 21.9.2022

Vapaakirkon slogan "läsnäoloa ja Jumalan muuttavaa voimaa" haastaa meitä vaikuttamaan ihmisten elämän keskellä kristittyinä lähimmäisinä. Samalla siitä välittyy haaste olla erilainen.

Jos olemme aivan samanlaisia kuin muutkin, emme voi haastaa läsnäolollamme muita. Suola ei vaikuta jos se on purkissa, mutta ei myöskään jos siihen on sekoittunut liikaa epäpuhdasta ainesta.

Paavalin mukaan muutumme Kristuksen kaltaisuuteen katselemalla hänen kirkkauttaan (2. Kor. 3:18). Tekemisen ja aikaansaamisen korostamisen lisäksi on tärkeää korostaa myös olemista Jeesuksen ja hänen ystäviensä seurassa.

Lähetystehtävän toteuttamisen rinnalla kristityn sisäinen elämä Jumalassa on hyvin tärkeää. Julistus ja laupeuden teot kumpuavat Jumalan yhteydessä vaeltamisesta. Ulkoiseen toimintaan tarvitaan juuret. Näin puurtaminen ei syö hengellistä elämää.

Kristus kutsuu meitä lepäämään armossaan. Hän kutsuu myös työhönsä. Kun kristitty saa vahvistua, tulee lähettämisen ja lähtemisen aika. Teemme työtä, jotta kaikki saisivat nähdä Kristuksen rakkaudelliset kasvot ja levätä hänessä.

Juha Mikkonen
Jyväskylä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti